Beloofd is beloofd, belastingvrij is belastingvrij!
 

Bovag
 

Aftrap actie tegen hapsnap-autobelastingen in Alkmaar

24-8-2010

BOVAG trekt de komende weken met drie ‘gouden koetsen’ het land in om steun te verwerven voor haar oproep aan de politiek om te stoppen met het ultra-korte-termijnbeleid inzake de autobelastingen. De aftrap is woensdag 25 augustus, om half 11 nabij winkelcentrum De Mare in Alkmaar Noord. ’s Middags zijn de actie-auto’s vanaf 14.00 uur op Woonboulevard Kanaleneiland in Utrecht. 

Directe aanleiding voor de actie is het dreigende einde van de wegenbelasting-vrijstelling voor de aller-zuinigste auto’s. Een maatregel die nog geen jaar oud is.

Met name in het kader van ‘vergroening’ gingen autobelastingen de afgelopen jaren keer op keer op de schop. De looptijd van een belastingmaatregel was soms minder dan twee jaar. Dat is om gek van te worden. Voor autobezitters, maar ook voor autobedrijven, importeurs, fabrikanten, leasebedrijven en bedrijfsleven. Op basis van steeds veranderende belastingregels is het immers lastig calculeren en budgetteren.

Daarom roepen BOVAG en Stichting Autobelangen de politiek op om dat soort fiscale maatregelen voortaan tijdig aan te kondigen, met een vooraf te bepalen looptijd van minstens vier jaar. Onder het motto: ‘Beloofd is beloofd’. Dan weten we tenminste allemaal voor een acceptabele periode waar we aan toe zijn.

< Terug

 

Autobelangen